3 dalykai, kuriuos interjero dizaineris padės jums sutaupyti

Svajonių interjeras - kaip organizuoti sklandų įrengimo  procesą ir taupyti savo laiką, pinigus ir nervus :)

 

      Įsigyjant naują būstą, neretai žmonės svarsto - ar verta samdyti interjero dizainerį, ar pataupyti, ir viską padaryti patiems. Labai dažnai diskutuojame šiuo klausimų su mano užsakovais, ir pasak juos,  taupyti įrenginėjant namus yra gerokai lengviau su dizaineriu, negu be jo :)  

 

     Interjero įrengimas - yra sudėtingas ir ne pigus procesas, kurį suvaldyti yra nemenkas iššūkis ir tiems, kurie tai daro ne pirmą kartą. Protingas patalpų išplanavimas, elektros instaliacijos ir apšvietimo sprendimai, spalvų suderinimas ir kokybiškos apdailos pasirinkimas - tai dar toli gražu ne viskas. Įrengimo procese dalyvauja nemažai žmonių, kasdien kyla be galo daug svarbių klausimų, o darbų ir medžiagų sąrašas atnaujinamas kasdien. Interjero dizaineris gali būti tuo žmogumi, kuris visą laiką bus šalia, pateiks aiškią interjero koncepciją,  patars, priims sprendimus, spręs problemas ir ieškos kompromisus, kas leis taupyti jūsų laiką, pinigus ir sveikatą!

 

Laiko taupymas

      Su interjero dizaineriu parengtas ir aptartas konkretus interjero projektas padės organizuoti sklandų įrengimo procesą, laiku surasti tinkamus specialistus, aprūpinti juos reikalingomis medžiagomis, o paruošti tikslus  techniniai brėžiniai  - išvengti klaidų, perdarymo ir prastovų. Aiškus biudžetas leis dizaineriui pasiūlyti konkrečias apdailos parduotuvės, o ne lakstyti per visą miestą, beieškant geriausio kokybės/kainos santykio.  Konkretūs nestandartinių baldų 3D modeliai  leis įvertinti,  ar baldai jums patinka ir atitinka jūsų poreikius. Siunčiant parengtą baldų projektą gamintojams, galima greičiau ir paprasčiau paskaičiuoti sąmatas ir  surasti optimalų termino/kokybės/kainos variantą. 

 

Išteklių ir lėšų taupymas

       Aiški ir suderinta interjero koncepcija ir aiškus biudžetas leidžia išspausti maksimumą iš to, ką galite sau leisti, derinant ekonominius sprendimus su prabangiomis detalėmis, atrenkant maksimaliai kokybiškus sprendimus už priimtiną kainą. Parengtas konkretus interjero  projektas leis ieškoti kompromisų tarp norų, kanos ir kokybės, ir optimizuoti  kaštus. Geriausias taupymo būdas – kartu su dizaineriu apsvarstyti įvairių medžiagų ir įrenginių kainos ir kokybės santykį, nepamirštant pamąstyti ir apie galimą investicijų grąžą, jeigu planuojate ateityje būstą nuomoti ar parduoti. 
      Interjeras, kurio išplanavimas atitinka šeimos poreikius,ir yra apgalvotas iki smulkmenų, kuriame tobulai suderintos spalvos, apdaila, baldai ir kelios išskirtinės detalės, net neišlaidaujant - visada atrodys skoningai ir išskirtinai.

 

Kompromisai ir įtampos mažinimas

      Dažnai skubant ryte, sunku apsispręsti kaip apsirengti į darbą: reikia įvertinti, kokie bus orai, kokie laukia susitikimai ir kur planuojate važiuoti po darbo. Įrenginėjant interjerą, reikėtų labai daug dėmesio skirti savo tikriesiems poreikiams ir norams išgryninti. Kiekvieną dieną priimsite keliasdešimt rimtų sprendimų, pradedant elektros instaliacija, apdailos sprendimais bei kiekių apskaičiavimais iki baldų ir dekoro parinkimu, kad viskas tobulai derėtų ir nekainuotų kosminių pinigų. Ir visą tai reikės padaryti greitai, atsakingai ir pagal numatytą biudžetą. O kur dar nesutarimai su antra puse, kai šeimininkė nori to ar ano, o šeimininkas bando suvaldyti statybininkus ir biudžetą.  Be parengtos interjero koncepcijos ir įrengimo procesų plano - kažin ar tai  lengva padaryti?

 

       Interjero įrengimas - tai yra darbas, reikalaujantis daug žinių, patirties ir laiko. Organizuoti visus procesus, kai ryte reikia įleisti statybininkus, nurodyti jiems, kaip, ką ir kur daryti, aprūpinti medžiagomis ir visą dieną spręsti iškilusias problemas - o vakare priimti darbus, ir įvertinti jų kokybę - užima nemažai laiko. Turėti šalia savęs profesionalą, kuris įvertins šeimos poreikius ir įrenginėjamos erdvės ypatumus, parengs tikslų įrengimo planą, visada galės patarti laiku, surasti sprendimą sudėtingoje situacijoje, pasiūlys kompromisą, kai šeimininkai nesutaria tarpusavyje, ir padės suvaldyti biudžetą - ne tik gerokai sutaupo laiko ir finansų, bet leidžia paversti įrengimą sklandžių ir malonių procesų, kurio rezultatas nustebins ir džiugins dar ilgą laiką. .