Tobulo miegamojo paslaptis

Miegamasis - – pati asmeniškiausia namų erdvė. Čia daugiausiai praleidžiame laiko, atsipalaiduojame ir pasikrauname. Yra keletą puikių būdų, kaip galima sukurti jaukią ir išskirtinę aplinką pagal savo poreikius ir skonį. 

 

SPALVŲ IR FAKTŪRŲ ĮVAIROVĖ. 

Jūs galite rinktis baltut-baltutėlį miegamajį, pastelinių atspalvių gamą ar tamsias spalvas, bet nepamirškite miegamojo kambariui parinkti kuo įvairesnių tekstūrų ir faktūrų. Įdomūs paviršiai gali padėti išvengti monotonijos, sudominti, atkreipti dėmesį, sukelti jausmus. Patalynės glotnus švelnumas, užuolaidų lengvos klostės, šiltas medis suderintas su blizgiu plastiku, matiniai sienų paviršiai kontrastuoja su šviestuvų metalo blizgumu, taip pat nepamirškime ir jo didenybės veidrodžio, ir gamtos grubių faktūrų (molio, lino...). Miegamasis - kaip tik tą vieta, kur galima leisti sau investuoti daugiau į brangesnę apdailą arba kitus interjero elementus. 

 

SPALVŲ GAMA IR AKCENTAI 

Mano patarimas, miegamojo pagrindiniams paviršiams ir baldams parinkti neutralius atspalvius.  Miegamasis -  dažniausiai erdvė skirta poilsiui ir ramybei, tad nereikėtų rinktis ypatingai ryškių sienų. Jeigu norisi akcentų, kontrastingų spalvų ar raštų, visada galima pasirinkti įdomios spalvos patalynės komplektą, priderinti margas pagalvės. Jeigu nepataikysite su spalva, arba norėsite atnaujinti interjerą ir pakeisti nuotaiką - patalynę galima bus nesunkiai pakeisti...

 

JO DIDENYBĖ - LOVA

Dažnai kartoju, kad bet kokio dydžio ir formos miegamojo kambarį galima išgelbėti su tinkamos formos lova ir užuolaidomis. Labai svarbu parinkti tinkamų proporcijų galvūgalį, žinoti apie audinio kokybę ir patvarumą, rinktis neutralesnę, bet įdomesnę faktūrą. Baldo formą geriau rinktis atitinkančią jūsų poreikiams, galvūgalis - patogus atsiremti, visas rėmas - minkštas, kad neatidaužyti basų kojų. 

 

UŽUOLAIDOS IR KITA TEKSTILĖ.

Interjeras visada atrodys neužbaigtas, kol nepasirūpinsite langais. Audinys, roletai, romanetės, žaliužės - pasirinkimas išties didelis. mano pasirinkimas dažniausiai - yra naktinės užuolaidos, kurios nepraleidžia šviesos - taip vadinama BLACK OUT technologija.

 

MENAS IR KITOS INTERJERO DETALĖS. 

Nebūtinai perpildyti kambarį dekoru, tačiau jeigu norisi suteikti erdvei individualumo, išsirinkite vieną meno kūrinį, kuris jums daug reiškia. Tai gali būti ypatingai ryškus art objektas arba emociškai brangus paveikslas, atvežtas iš kelionės ir dovanotas ..Taisyklių čia nėra, jūsų jausmai ir intuicija čia yra pagrindiniai vertinimo kriterijiai.  Galima  idealiai priderinti spalviškai, arba atvirkščiai - tegul tai būna visiškai "out of box" interjero elementas.

 

Asmeniškai man -  tobulas miegamasis yra tas, kuris pažadina jausmus ir emocijas. Suderintų įvairų faktūrų ir ramių atspalvių visuma, patogūs ir praktiški baldai, ryškūs, lengvai pakeičiami dekoro elementai, daug jaukios tekstilės - vos keli žingsniai link išsvajoto miegamojo interjero. Ir nepamirškite, miegamasis - ideali erdvė saviraiškai, todėl leiskite sau eksperimentuoti  ir atrasti savo individualumą.